Thema Emancipatie 2022

 

Illustraties Patrick Hiem / Studio HIEM

8 maart is het Internationale Vrouwendag, dat dit jaar in het teken staat van EMANCIPATIE, de kracht voor verandering.

Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten, vrijheid en een gelijkwaardige behandeling. Maar alleen de strijd aangaan met vrouwen is niet voldoende en ook met de emancipatie van de man gaat het niet goed. Wij hebben m/v/x nodig die opstaan en zich hard maken voor emancipatie in de breedste zin van het woord. We willen gelijkwaardigheid nastreven en dit als uiteindelijk doel hebben.  

Er zijn talloze voorbeelden te noemen waarbij vrouw en man ongelijkwaardig behandeld worden. Neem bijvoorbeeld geboorteverlof en ouderverlof. In veel branches is het voor de man onmogelijk om parttime te gaan werken en met alleenstaande vaders wordt amper rekening gehouden. Dus ook mannen worden beter van emancipatie. 

De culturele buren Focus Arnhem, Theater aan de Rijn, De Nieuwe Oost theater en dans en Rozet slaan voor het tweede jaar op rij de handen ineen en besteden in de week van 8 maart op verschillende manieren aandacht aan Internationale Vrouwendag. Zo kunnen Arnhemmers deelnemen aan een online portretreeks door middel van antwoord te geven op de volgende vraag: Wat is volgens jou gelijkwaardigheid / emancipatie? En kun je een voorbeeld noemen van geslaagde emancipatie? en zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. 

ONLINE PORTRETREEKS:

We zoeken Arnhemmers (m/v/x) die in een korte video of met een foto van zichzelf en een korte tekst antwoord geven op de vraag: Wat is volgens jou gelijkwaardigheid / emancipatie? En kun je een voorbeeld noemen van geslaagde emancipatie?

1. Stuur jouw foto met tekst óf video naar communicatie@rozet.nl. Gebruik wetransfer.com of filemail.com voor het versturen van jouw video. Ps: als je een video gaat opnemen, neem deze dan svp horizontaal met je smartphone op.

2. Inzenden tot en met 12 maart 2022.

3. Alle portretten worden verzameld via dit platform en vormen één online portretreeks. Rondom 8 maart zullen we via onze social media kanalen verschillende portretten delen.

Benieuwd naar het eerste portret van 2022? Bekijk het voorbeeldportret van Tessa. Vragen of opmerkingen, kan je versturen naar communicatie@rozet.nl

Ken je mensen die deze oproep niet mogen missen? Stuur dit bericht dan vooral door. Iedereen (m/v/x) is welkom om een portret in te sturen.

(Dit initiatief is de tweede op rij, dit zijn de portretten uit 2021).